Svaz průmyslu a dopravy pokračuje v projektu Akademie GDPR i v roce 2018. Spolu s partnery připravil cyklus devíti seminářů, na kterých od února do května vysvětlí účastníkům změny, které pro ně z nařízení vyplývají. První seminář probíhá již 7. února 2018 v prostorách Ministerstva průmyslu a obchodu. Zájemci se mohou hlásit pomocí registračního formuláře na http://www.gdprakademie.cz/. Od března spustí Svaz průmyslu na stránkách gdprakademie.cz e-learning, webové semináře pro širokou veřejnost. Na svých webových stránkách spcr.cz Svaz plánuje spustit i ChatBota, který bude 24 hodin denně odpovídat na dotazy k GDPR. Svaz průmyslu a dopravy ČR na projektu Akademie GDPR spolupracuje s Úřadem pro ochranu osobních údajů a partnery IBM Česká republika a advokátní kanceláří PRK Partners.

Svaz průmyslu a dopravy ČR spolu s dalšími partnery letos připravil na žádost firem pokračování úspěšné Akademie GDPR. Na čtyřech z devíti seminářů prohloubí experti na ochranu osobních dat informace, které předali účastníkům v loňském roce. Ostatní semináře jsou tzv. opakovací, ty Svaz připravil na žádost firem, které se v loňském roce na Akademii nedostaly.

ChatBot na stránkách Svazu průmyslu odpovídá 24 hodin denně

Svaz průmyslu se chystá na svých stránkách spcr.cz spustit ChatBota jménem Michal, interaktivního průvodce nařízením o ochraně osobních údajů, který bude 24 hodin denně, 7 dní v týdnu odpovídat na dotazy k GDPR během několika vteřin. ChatBot funguje na revoluční platformě IBM Watson, která umožňuje vytvářet učící se komunikační nástroje. 
 
„Čím více otázek, tím lépe, znalostní báze ChatBotu se tím bude neustále rozšiřovat a jeho odpovědi zdokonalovat,“ dodává Milena Jabůrková, viceprezidentka Svazu průmyslu a dopravy ČR. Pokud na nějakou otázku, ChatBot zatím odpověď nezná, budou návštěvníci webu přesměrování na e-mail a odpoví na ni experti na ochranu osobních údajů do tří pracovních dnů. GDPR ChatBot byl vytvořen ve spolupráci mezi Ministerstvem vnitra ČR, Svazem průmyslu a dopravy ČR, společnostmi IBM Česká republika a Opus consulting.

Pro širokou veřejnost spustí Svaz na stránkách gdprakademie.cz e-learning
Od března 2018 spustí Svaz průmyslu na stránkách gdprakademie.cz e-learningové semináře pro podniky i širokou veřejnost. „Připravujeme dva druhy e-learningu. První jsou semináře pro podniky, druhý se zaměří přímo na školení zaměstnanců. Zákazníci dostanou svůj login, přes ten se přihlásí a mohou si seminář kdykoliv spustit,“ doplňuje Milena Jabůrková. 

O GDPR
V květnu letošního roku nabývá účinnosti nařízení o ochraně osobních údajů (General Data Protection Regulation[1], zkráceně GDPR). Nařízení upravuje způsob, jakým lze nakládat s osobními údaji a zároveň posiluje práva občanů coby subjektů údajů. Pro většinu podniků, neziskových organizací, orgánů veřejné správy i územní samosprávy, zdravotnická zařízení a další subjekty příprava na platnost nařízení znamená i změnu celé datové architektury.

Další informace o přednášejících, programech jednotlivých seminářích, registraci a ceníku jsou na webových stránkách Akademie GDPR www.gdprakademie.cz.

Přehled plánovaných seminářů

Termín

Téma semináře

7. února

Personalistika, zaměstnanecká agenda, práva subjektů údajů v pracovněprávních vztazích – opakovací modul

21. února

Personalistika, zaměstnanecká agenda, práva subjektů údajů v pracovněprávních vztazích – praktické aspekty (workshop) – seminář „pro pokročilé

28. února

Pověřenci – opakovací modul 

7. března

Pověřenci – praktické aspekty (workshop) – seminář „pro pokročilé

21. března

Klientská agenda, práva subjektů údajů v obchodních a spotřebitelských vztazích – opakovací modul 

4. dubna

Práva subjektů údajů – praktické aspekty v obchodních a spotřebitelských vztazích (workshop) – seminář „pro pokročilé

18. dubna

Přeshraniční zpracování osobních údajů – opakovací modul 

25. dubna

Analýza dopadu a bezpečnost v kontextu GDPR – opakovací modul 

16. května

Analýza dopadu – praktické aspekty (workshop) – seminář „pro pokročilé



[1] REGULATION (EU) 2016/679 OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL of 27 April 2016 on the protection of natural persons with regard to the processing of personal data and on the free movement of such data, and repealing Directive 95/46/EC (General Data Protection Regulation)


Zdroj: www.spcr.cz

-lhe-

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit